امروزه اهمیت صنعت تولید روغن برای همه روشن و واضح است. محصولاتی که در این زمینه تولید می شوند جزو نیازهای ضروری به شمار می روند. به صورت کلی محصولات صنعت تولید روغن، به دو دسته صنعتی و خانگی تقسیم بندی می شوند. ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی خط تولید روغن موتور که در دسته روغن های صنعتی است بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
روغن موتور چیست؟
طرح تولیدی روغن موتور، برای ایجاد یک کسب و کار ویژه در حوزه روغن های صنعتی است. روغن موتور در حقیقت با ترکیب دو ماده اصلی که شامل روغن پایه و مواد افزودنی است تولید می شود و برای روانکاری و تمیزکاری در موتور خودرو مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع روغن موتور با کیفیت مناسب، می تواند در کارکرد موتور نقش مهمی داشته باشد.
این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.
کاربردهای روغن موتور
از روغن موتور استفاده های زیادی می شود که در ادامه به برخی از آنها خواهیم پرداخت.
- روغن موتور موجب کم شدن ساییدگی در قطعات موتور خودرو می شود.
- موتور خودرو به دلیل سوختن، آلودگی ها و ذراتی را تولید می کند که روغن موتور می تواند آنها را وارد خود کند و از رسوب کردن آنها جلوگیری کند. زیرا زمانی که قطعات موتور دچار رسوب گرفتگی شوند موجب کثیفی و مختل شدن کارکرد خودرو می شوند.
- روغن موتور با جریان یافتن درون قطعات موتور خودرو، باعث می شود تا موتور خنک شود و از گرم شدن موتور پیشگیری می نماید.
- در حقیقت حرکت روغن موتور موجب می شود تا قطعات خودرو آب بندی شده و حرکت موتور روان تر شود.
- و …
دستگاه پرکن مایعات
انواع روغن موتور
- روغن های پایه معدنی
- روغن های پایه مصنوعی
- روغن های ترکیبی پایه معدنی و مصنوعی (نیمه سنتتیک)
- روغن های ایجاد شده از بهینه سازی پایه
- روغن های پایه تصفیه ای (مونو گرید)
این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.
مراحل تولید روغن موتور خودرو
همانطور که ذکر شد، روغن موتور بر اساس نفت خام تولید می شود و حاصل از خارج شدن روغن پایه از نفت خام می باشد. عناصری که در نفت خام وجود دارند حاوی کربن و هیدروژن است. برای تولید روغن موتور، در ابتدا باید از چاه، نفت خام را استخراج کنند. سپس به وسیله پمپ های خاصی، نمک های محلول و گازها را از آن جدا کرده و به پالایشگاه های نفت وارد کنند. در کارخانه های تولید روغن موتور، ناخالصی هایی که در این فرآورده های نفت خام وجود دارد را می گیرند و روغن پایه را تولید می کنند. سپس برای تبدیل آن به روغن موتور افزودنی های دیگری به آن اضافه می کنند.
در کارخانه های تولید روغن موتور، ناخالصی هایی که در این فرآورده های نفت خام وجود دارد را می گیرند و روغن پایه را تولید می کنند. سپس برای تبدیل آن به روغن موتور افزودنی های دیگری به آن اضافه می کنند.
تجهیزات صنعتی برای تولید روغن موتور
- مخزن زمینی
- مخازن ته نشین
- تانک تقطیر 1 و 2
- تانک های اختلاط و مخازن
- واحد پخت گریس
- همزن ها و متعلقات
- فیلتر پرس
- دستگاه لجن کش
- پمپ خلاء
- پمپ دنده ای کندانسور
تجهیزات مورد نیاز برای بسته بندی این محصولات
- دستگاه پرکن مایعات
- دستگاه درب بندی
- جت پرینتر
- دستگاه سیل
- دستگاه شیرینگ پک
این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.
دستگاه پرکن مایعات
در قسمت بسته بندی خط تولید روغن موتور، ابتدا محصولات تولید شده برای پرشدن به دستگاه پرکن مایعات وارد می شوند. سپس این محصولات توسط دستگاه پرکن صنعتی درون ظروف مخصوص ریخته می شوند. دستگاه های پرکن مایعات انواع مختلفی دارند که شامل انواع دستگاه پرکن مایعات رقیق و غلیظ است؛ هرکدام از این دستگاه ها انواع متفاوتی دارند. اینکه محصولات تولیدی شما چه نوعی باشد در انتخاب دستگاه پرکن بسیار تاثیر گذار است. همچنین انتخاب دستگاه پرکن مایعات، باید نسبت به ظرفیت خط تولید باشد. در همه تجهیزات صنعتی موجود در خط تولید روغن موتور، باید ظرفیت های ورودی خروجی دستگاه با تولید تناسب داشته باشد.
دستگاه شیرینگ پک
دستگاه درب بندی
از دیگر ماشین آلات در خط تولید روغن موتور، دستگاه درب بندی است. این دستگاه در خط تولید نقش بسیار مهمی دارد. این مرحله از بسته بندی باید کاملا بی نقص اجرا شود. تجهیزات صنعتی همچون دستگاه درب بندی در خط تولید، نسبت به ظروف بسته بندی انتخاب می شوند.
دستگاه جت پرینتر
بعد از عملیات درب بندی، باید اطلاعات تولید روی ظروف درج شوند. این اطلاعات از جنبه های مختلفی اهمیت دارند. تاریخ تولید و انقضا، قیمت مصرف کننده، نام شرکت، شماره تعداد تولید، شماره محصول و بارکد از جمله اطلاعات مهمی هستند که باید روی محصول درج شوند. در بعضی از کارخانه ها، لوگوی برند کمپانی هم روی محصول نهایی درج می شود. چاپ این اطلاعات روی روغن موتور، به وسیله دستگاه جت پرینتر صورت می گیرد.
دستگاه سیل
دستگاه سیل انواع مختلفی دارد که برای بسته بندی درب ظروف مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه سیل القایی، یکی از دستگاه های سیل است که استفاده های زیادی دارد اما عمدتا در آب بندی درب ظروف پلاستیکی و شیشه ای استفاده می شود. در واقع دستگاه سیل القایی یک عملکرد غیر تماسی است که با حرارت صورت می گیرد و برای پرس کردن و مهر و موم کردن درب بطری های پلاستیکی استفاده می شود.
این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.
دستگاه شیرینگ پک
آخرین مرحله از خط تولید روغن موتور، مربوط به بسته بندی آن توسط دستگاه شیرینگ پک است. فرآیند بسته بندی برای راحت تر شدن حمل و نقل و جلوگیری از وارد شدن خسارت به محصولات صورت می گیرد که امری بسیار ضروری است. دستگاه شیرینگ پک، توسط فیلم شیرینگ مخصوص و گرما، به صورتی کارآمد فرآیند بسته بندی روغن موتور را به صورت چندتایی انجام می دهد. دستگاه شیرینگ پک، محصولات را در نایلون پیچیده و با حرارت، نایلون را منقبض کرده و شکل محصولات را به آنها می دهد. در نهایتی محصولاتی بسته بندی شده برای مرحله توزیع آماده می شوند.
خلاصه طرح توجیهی اقتصادی خط تولید روغن موتور
ظرفیت تولید سالانه: 3000 تن
مساحت زمین مورد نیاز: 5000 مترمربع
زیربنای ساختمان ها: 3000 مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز: 15 نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت: 10 میلیارد تومان
ارزش تجهیزات صنعتی: 3 میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی: 37 درصد
دستگاه سیل القایی
این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.
عالی بود
جهت تکمیل اطلاعات و راه اندازی نیاز به مشاوره دارم
ممنون از راهنمایی شما
سلام ودرود دکتر
غفاری هستم از توضیحات وراهنمائی شما تشکر میکنم فضای مناسب برای راه اندازی خط تولید انواع روغن های روان گردان دارم در حال حظر شیر الات صنعتی تولید میکنم ونیازمند مشاوره هستم!
سلام ممنونم از راهنمایی شما که کمک خیلی بزرگی میکنید به کارآفرینایی قصد ونیتشون خیره برای خدمت به مردم و منم یکی از اهدافهای نه چندان دورم راه اندازی یه خط تولید روغن در شهرستان خودم هستم و نیاز به مشاوره دارم ممنونم
سلام و عرض ادب
در این مقاله فقط در مورد تولید روغن پایه صحبت شده و مستقیما به سراغ بسته بندی و … رفته است.
کاش در مورد مواد افزودنی و پروسه تولید بیشتر توضیح داده بشه.
در نهایت تشکر میکنم از مجموعه خوبتون.