خط تولید

مراحل خط تولید رب گوجه فرنگی

خط تولید رب گوجه فرنگی

خط تولید رب گوجه چگونه راه اندازی می شود؟ رب گوجه فرنگی یکی از محصولات کنسروی می باشد که در حال حاضر هم در رده خانگی و هم صنعتی تولید می شود. محصولات کنسروی به علت فرایند حرارتی که روی آنها انجام می شود، از ماندگاری زیادی برخوردار می باشند. در این مطلب قصد داریم تا در مورد خط تولید رب گوجه فرنگی صحبت کنیم و به بررسی مراحل، تجهیزات صنعتی و توجیه اقتصادی آن بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.

📵لطفا تماس نگیرید!📞

تجهیزات مورد استفاده در خط تولید رب گوجه فرنگی

  1. دریافت معلق
  2. وان دریافت اولیه
  3. بالابر غلطکی یا الواتور
  4. وان دریافت ثانویه
  5. فیلتر فیزیکی
  6. سورتینگ
  7. مونو پمپ
  8. خردکن گوجه فرنگی(کراشر)
  9. پری هیتر
  10. صافی آب گوجه
  11. مخزن آب گوجه فرنگی
  12. سیلوی تفاله
  13. تغلیظ تحت خلاء کانتینیوس
  14. برج خنک کننده
  15. بشکه برگردان
  16. تغلیظ تحت خلاء (بچ)
  17. پاستورایزر
  18. تونل پاستوریزاتور
  19. دستگاه پرکن
  20. دستگاه شیرینگ پک

این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.

📵لطفا تماس نگیرید!📞

مراحل خط تولید رب گوجه فرنگی

دریافت گوجه فرنگی:

گوجه فرنگی را در جعبه های 25 کیلوگرمی، به کارخانه های مختلفی برای تولید، بعد از مشخص کردن وزن نسبی آنها انتقال می دهند و در جایگاه بارگیری قرار می دهند. بعد از کنترل تعداد جعبه های بارگیری شده، به قسمت حوضچه شست و شوی منتقل می شوند.

شست و شو:

در کارخانجات تولید رب گوجه فرنگی، حوضچه هایی وجود دارند که پر آب هستند و کف آنها سیمانی و شیبدار می باشد. این حوضچه ها از لوله های انتقال دهنده هوا برخوردار می باشند. گوجه فرنگی ها به این حوضچه ها وارد می شوند و توسط هوای خروجی از لوله های درون حوضچه، حرکت کرده و در نهایت شسته می شوند.

سورتینگ:

گوجه فرنگی ها بعد از رد شدن از دوش آب، به وسیله کارگران ناظر، مورد بررسی قرار می گرند و اگر هر نوع آلودگی، کپم یا له شدگی از گوجه ها مشاهده کنند، آنها را جدا کرده و دور ریخته می شوند.

خرد کردن:

گوجه فرنگی هایی که از مرحله شست و شو رد شده و غربالگری شده اند، به دستگاه خرد کنی که به تیغه های متحرک تجهیز شده وارد شده و فرایند خرد کردن آنها انجام می شود. بعد از آن به مخزنی یک متر مکعبی، که بالانس تانک نام دارد وارد می شوند.

پخت اولیه:

دستگاهی افقی و به شکل استوانه، به نام پری هیتر، ار لوله های کم قطری برخوردار می باشد که اطراف آنها را بخار گرفته است. گوجه ها به وسیله منوپمپ ها، به پری هیتر منتقل می شوند. گوجه فرنگی ها در پری هیتر، به حرارتی برابر با 85 تا 90 درجه سانتی گراد می رسند. عبور گوجه ها از این مرحله، از مزیت های زیادی برخوردار می باشد.

این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.

📵لطفا تماس نگیرید!📞

دستگاه شیرینگ پک

انواع دستگاه شیرینگ پک

 

  • در مرحله فیلتراسیون، راندمان آبدهی تا مقدار زیادی به حرارت پری هیتر بستگی دارد. در صورتی که حرارت پری هیتر افزایش یابد، آن هم افزایش می یابد.
  • حرارت پری هیتر، باعث نابودی آنزیم پکتیناز می شود در نهایت، رب از ویسکوزیته مناسب تری برخوردار می شود.
  • گوجه ها در حرارت زیاد، بسیار نرم تر می شوند و در نهایت برای مرحله آبگیری آماده تر می شوند. همینطور اگر بافت گوجه های ارسال شده به مرحله فیلتراسیون نرم تر باشد، احتمال اینکه صافی ها زودتر نابود شوند کمتر خواهد بود.

فیلتراسیون:

در این بخش، گوجه هایی که نرم شده اند، از ضافی های دو یا سه مرحله ای برای فیلتر شدن رد می شوند. نوع فرایند با توجه به قطر صافی های هر بخش، جدا می شود. صافی های دو مرحله ای از قطر 1 میلی متر و صافی های سه مرحله ای 0.7 میلی متر برخوردار می باشند. علت استفاده از صافی های مختلف، مشخص کردن سطح کیفیت و کمیت فرایند های آب گیری می باشد.

تانک فرموله:

مرحله بعدی، فرایند تانک های فرموله، یا همان مخازن استیلی شکل می باشد. بعد از تخلیه گوجه ها داخل این جایگاه ها، به اندازه 3 درصد از حجم آب گوجه های داخل مخزن ها به آنها نمک اضافه می کنند.

تغلیظ:

دیگ های تغلیظ، مرحله بعدی از فرایند تولید رب گوجه فرنگی می باشند. وارد شدن آب گوجه به دیگ های تغلیظ، به وسیله پمپ های تخلیه انجام می شود. یکی از نکاتی که در این بخش باید گفت، این است که امکان اضافه کردن نمک بعد از خارج شدن آب گوجه از دیگ تغلیظ ممکن است و این راه بهتر است. اما به علت ناخالصی های زیادی که در نمک وجود دارد، در مرحله تانک فرموله به گوجه ها نمک را اضافه می کنند.

این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.

📵لطفا تماس نگیرید!📞

دستگاه های پرکن و بسته بندی در خط تولید رب گوجه فرنگی

  • پرکن و دربندی:

دستگاه پر کن قوطی، در این قسمت از خط تولید، وظیفه پر کردن قوطی های رب گوجه فرنگی را دارند. این دستگاه انواع مختلفی دارد و برای مایعات با ویسکوزیته های مختلف از انواع مختلف آن استفاده می شود. همچنین از مکانیزم های مختلفی برخوردار است و دارای انواع نیمه اتوماتیک و اتوماتیک می باشد.

  • دستگاه شیرینگ پک:

یکی از تجهیزات مهم در خط تولید رب گوجه فرنگی، علاوه بر دستگاه پرکن، دستگاه شیرینگ می باشد. این دستگاه برای بسته بندی محصولات به صورت چندتایی مورد استفاده قرار می گیرد. بدین صورت که محصولات را وارد نوار نقاله دستگاه کرده، سپس محصولات توسط پلاستیکی محکم و شفاف بسته بندی می شوند.

دستگاه شیرینگ پلی اتیلن

دستگاه شیرینگ پک اتومات

 

این نوع بسته بندی مزیت های زیادی همچون حمل و نقل آسان، هزینه ای بسیار به صرفه، جلوگیری از ورود هر نوع موادی به محصولات، اعم از مایعات و گرد و غبار می شود، بسیار محکم و در برابر جابجایی ضد ضربه است. برای مشاهده محصولات می توانید به سایت ایرانو صنعت کلیک کنید.

این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.

📵لطفا تماس نگیرید!📞

سرمایه مورد نیاز خط تولید رب گوجه فرنگی

به طور کلی هر چه مقدار و ظرفیت تولید بیشتر باش، به همان میزان هم مقدار سرمایه ای که نیاز است افزایش می یابد. هزینه های راه اندازی شامل دو مورد هزینه های ثابت و جاری می باشد.

هزینه های ثابت: هزینه مجوزهای لازم برای راه اندازی خط تولید رب گوجه فرنگی، بسترسازی، هزینه مکان، عملیات بحرانی و تجهیزات.

هزینه های جاری: هزینه مکان، نیروی انسانی، تعمیر و نگهداری ماشین آلات، مواد اولیه و .. .

به صورت کلی، ظرفیت خط تولید مهم ترین نکته در هزینه نهایی برای راه اندازی خط تولید است. این ظرفیت می تواند در معنای مقدار تن گوجه فرنگی باشد. به طور مثال، اگر روزانه 100 تن ورودی گوجه فرنگی به کارخانه باشد، به معنای خروجی یک تن رب گوجه فرنگی از کارخانه می باشد. این میزان شروع خوبی برای افرادی است که می خواهند برای اولین بار وارد این کسب و کار شوند.

دستگاه پرکن مایعات

  دستگاه پرکن مایعات

این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.

📵لطفا تماس نگیرید!📞

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *