تعداد تولیدکنندگان رنگ در سال های آخر دهه 50 زیاد شد و در عصر امروز به جایی رسیده ایم که این صنعت با بیش از 350 واحد صنعتی و ظرفیتی در مجموع 900 هزار تن در سال، به تولید انواع رنگ های صنعتی و ساختمانی می پردازد.
رنگ ماده ای سیال است که با اعمال آن روی سطح، بر اثر فرایند های شیمیایی مختلفی به حالت خشک و جامد در می آید. این ماده با استفاده از مواد مختلفی همچون رزین، حلال، پر کننده ها و مواد افزودنی بدست می آید. در این مطلب قصد داریم به راه اندازی خط تولید رنگ بپردازیم و شما را از مراحل تولید، مواد اولیه، تجهیزات و طرح توجیهی آن آگاه کنیم.
تجهیزات مورد نیاز برای خط تولید کارخانه تولید رنگ
- مخلوط کن ها
- آسیاب ها
- ماشین آلات توزین، نقاله های مختلف، ظروف استوانه ای بزرگ و کوچک، تجهیزات آزمایشگاهی
- دستگاه پر کن
- شیرینگ پک
معرفی تجهیزات خط تولید
مخلوط کن ها: همزن ها یا مخلوط کن ها، به دو دسته تقسیم بندی می شوند؛ مخلوط کن های سرعت بالا و مخلوط کن های سرعت متوسط. از هر دو نوع این همزن ها در خط تولید رنگ استفاده می شود.
آسیاب ها: آسیاب ها شامل انواع مختلفی می باشند و به شرح زیر هستند:
آسیاب های شنی (پرل میل، سند میل)
آسیاب های غلطکی
آسیاب های ساچمه ای یا گلوله ای (بالمیل)
تجهیزات توزین، ظروف و لوازم آزمایشگاهی: زمانی که کارآفرین قصد راه اندازی کارخانه تولید رنگ های صنعتی را داشته باشد، باید در کنار تجهیزات مطرح شده، خط تولید خود را به مواد اولیه، آزمایشگاه کنترل کیفیت، واحد تولید و انبار محصولات مجهز نماید.
معرفی فرایند تولید رنگ های صنعتی
- اختلاط اولیه
- پخش ذرات
- تنظیم نهایی
- مخلوط کردن اولیه
در مرحله اول، پر کننده ها و پیگمنت، همراه با رزین و حلال اختلاط داده می شوند. این فرایند درون مخلوط کن های پوشیده یا باز، با سرعت زیاد صورت می گیرد. بعد از اضافه کردن حلال، رزین و رنگدانه، سرعت همزن افزایش پیدا کرده تا رنگ آن یکدست شود.
راه اندازی خط تولید رنگ
- پخش ذرات در آسیاب
بعد از اینکه مواد به صورت کامل پخش شد، رنگ درون آسیاب های گلوله ای یا شنی ریخته می شود تا ذرات پودری که درون مخلوط هستند بطور کامل مرطوب شوند. همچنین با این عملیات، پر کننده ها و پیگمنت، درون رنگ یا آسیاب سه غلطکی ریخته می شوند. آسیاب کردن رنگ به طور معمول داخل آسیاب دانه ای صورت می گیرد.
- تنظیم نهایی و بسته بندی
این مرحله درون آسیاب یا مخلوط کن انجام می شود. در این قسمت، اجزای رنگی که باقی مانده است، به آسیاب اضافه می شود و غلظت و فام رنگ تنظیم می شود. سپس بعد از اینکه در مورد آزمون های ویسکوزیته تایید آزمایشگاه گرفته شد، به قسمت فیلتر وارد می شود. فیلتر های کیسه ای با اندازه های معین، برای یکدست شدن رنگ مورد استفاده قرار می گیرند. بعد از صاف شدن رنگ و آزمایش آن، بسته بندی رنگ های صنعتی در قوطی های فلزی 4، 20، 50 یا 200 لیتری صورت می گیرد.
معرفی دستگاه های بسته بندی مهم
دستگاه پر کن:
دستگاه پر کن، یکی از ماشین آلات خط تولید رنگ سازی می باشد که برای پرکردن مقدار مشخصی از محصولات جامد یا مایعات که از چگالی های مختلفی برخوردار هستند مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه مواد را درون ظروفی مانند بطری های شیشه ای، فلزی، پلاستیکی و … می ریزد.
دستگاه پر کن از دو نوع پر کن مایعات و پر کن جامدات تشکیل شده است که هر یک از این موارد شامل انواع دیگری هستند. در واقع با توجه به نوع محصولی که تولید می شود باید با دقت یکی از این ماشین آلات انتخاب شود. همچنین قابل ذکر است که این دستگاه در انواع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تولید و عرضه می شود. این دستگاه یکی از دستگاه های مهم خط تولید می باشد که در صورتی که به درستی انتخاب نشود، سرعت خط تولید را کاهش داده و ممکن است در روند آن اختلال ایجاد کند.
دستگاه شیرینگ پک:
دستگاه شیرینگ پک یکی دیگر از تجهیزات مهم خط تولید رنگ سازی می باشد که از آن برای بسته بندی محصولات استفاده می شود. اهمیت این دستگاه به این دلیل است که نوع و کیفیت بسته بندی در فروش بهتر محصولات تاثیر بسیار زیادی دارد.
دستگاه پر کن در خط تولید
دستگاه شیرینگ با استفاده از نایلون که از جنس پلاستیک های مخصوص است، به دور کالا پیچیده می شود تا علاوه بر بسته بندی و قرار دادن چند محصول در کنار یکدیگر، از محصولات در برابر گرد و غبار، مرطوب و خیس شدن، شکستن و … محافظت نماید. همچنین این دستگاه حمل و نقل محصولات را هم بسیار آسان می کند.
دستگاه شیرینگ پک در انواع مختلفی نظیر کابینی و تونلی تولید می شود که هریک از آن ها از ظرفیت و نوع بسته بندی مختلفی برخوردار هستند. همچنین باید گفت که نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک این دستگاه ها تولید و عرضه می شود. مجموعه ایرانو صنعت با سالها تجربه در امر تولید، بهترین دستگاه ها را نظیر شیرینگ پک و دستگاه پر کن، در اختیار شما قرار می دهد. برای مشاهده قیمت ها و محصولات می توانید به سایت ایرانو صنعت مراجعه نمایید.
رنگ های صنعتی چه کاربرد هایی دارند؟
- صنایع چوب
- ماشین آلات کشاورزی و لوازم ساختمانی
- قوطی و بشکه
- رنگ های پودری
- صنعت خودروسازی و واگن
- رنگ انواع ورق
- پوشش های نئوپان و ملامینه کردن
خلاصه ای از طرح توجیهی اقتصادی کارخانه تولید خط تولید رنگ
ظرفیت تولید در سال : 2000 تن
مساحت زمین مورد نیاز : 2500 متر مربع
زیر بنای ساختمان ها : 1400 متر مربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : 15 نفر
مقدار سرمایه گذاری ثابت: 5.5 میلیارد تومان
مقدار فروش: 15 میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی: 41 درصد
کلام آخر
راه اندازی خط تولید رنگ، بر اساس توان و شرایط شما نیازمند زمین و سرمایه مشخص شده ای می باشد. در طرح توجیهی که خدمت شما مطرح شد، مقدار ها ممکن است با توجه به شرایط، ظرفیت و همینطور سال تغییر پیدا کند که در این صورت نیاز به برآورد دقیق تر می باشد. اما به صورت کلی نرخ بازده داخلی راه اندازی این طرح، 41 درصد است که نسبت به آن مقدار بسیار خوبی می باشد.
در این مطلب تلاش کردیم تا به موارد مهمی که برای راه اندازی خط تولید رنگ نیاز دارید، نظیر مواد اولیه، تجهیزات خط تولید، فرایند تولید رنگ و طرح توجیهی آن بپردازیم و شما را از این موارد آگاه کنیم.
دستگاه شیرینگ پک در خط تولید رنگ