یکی از میوههای خوشطعم و لذیذ که در فصل گرم تابستان مهمان خانههای ما میشود، طالبی است. این میوه سرشار از ویتامینهای A ،C و کارتنوئید بوده و رنگدانههای موجود در آن نقش مهمی به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماریهای تخریبی در بدن ایفا میکنند. با توجه به محدودیت رشد این میوه در فصلهای بهار، پاییز و زمستان افراد به خشک کردن طالبی با بهره گیری از شیوههای سنتی و نوین میپردازند. قابل توجه اکثر افراد که میگویند، خشک کردن میوه سبب از بین رفتن خواص و فواید آن میشود.
این مسئله حتی برای میوههای آبدار مانند هندوانه، خربزه و طالبی که ۹۰ درصد آنها را آب تشکیل داده نیز غلط است. در حقیقت با خشک کردن انواع میوه آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامینهای موجود در آنها در حجم کمتری جمع شده، بنابراین به هیچ وجه از خواص و فواید این میوه کاسته نمی شود. در زمانهای گذشته به دلیل نبود امکانات افراد برای تهیه میوه خشک از شیوه سنتی یعنی بهره گیری از نور آفتاب استفاده میکردند.
اما در حال حاضر ابزار و دستگاههای نوینی روی کار آمده و همین باعث میشود افراد با حجم بیشتری به تولید میوه خشک بپردازند. در ادامه این مقاله به شیوههای خشک کردن طالبی و مجموعه فواید طالبی خشک اشاره میکنیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر همراه ما باشید.
روشهای خشک کردن طالبی
در زمانهای گذشته به دلیل نبود امکانات برای تولید میوه خشک از تابش مستقیم نور آفتاب استفاده میکردند. یعنی پس از شستشو و پوست گیری میوه آن را در برشهای نازک در یک سینی چیده و مقابل نور خورشید قرار میدادند. اما این روش قدیمی باعث سیاه شدن انواع میوه میشد. در حال حاضر روشهای جدید و کارآمدی به واسطه برخی امکانات به وجود آمده تا افراد بتوانند بهراحتی به خشک کردن طالبی و میوههای دیگر بپردازند.
روش اول: خشک کردن طالبی در فر
- در ابتدا چند عدد طالبی بدون لکه، ایراد و رسیده را گزینش کنید.
- در مرحله بعدی پساز ضدعفونی و شستوشو به پوست کندن آنها بپردازید.
- حالا نوبت به برش دادن طالبی به حلقههای بسیار نازک میرسد. توجه داشته باشید بهتر است قطر حلقههای برش زده شده، یکسان باشد.
- برای این که در هنگام خشک شدن طالبی، این میوه تیره رنگ و سیاه نشود، بهتر است آن را در محلول شکر و آب قرار دهید.
- با استفاده از کاغذ روغنی سینی فر را پوشش داده و حلقهها را با فاصله مناسب بر روی آن بچینید. در نظر داشته باشید نباید حلقهها با ارتفاع زیاد روی هم قرار بگیرند.
- درجه فر را بر روی ۹۰ درجه سانتیگراد قرار داده و برشهای چیده شده در سینی را داخل فر قرار دهید. برای اینکه برشها جمع و کوچک نشوند، آنها را با استفاده از توری گرد مخصوص پیتزا بپوشانید.
روش دوم: خشک کردن طالبی به وسیله دستگاه میوه خشک کن
روند انتخاب، شست و شو، پوست گیری و برش زدن طالبی در این روش درست مانند روش قبلی بوده و شما باید تمامی مراحل روش قبل را انجام دهید.
بعد از انجام مراحل نام برده شده باید دمای میوه خشک کن را بر روی ۵۷ درجه سانتیگراد قرار داده و با فاصلهی ۱ سانتیمتری برشهای طالبی را در کنار یکدیگر بچینید.
مدت زمانی که طالبیها لازم دارند تا به طور کامل خشک شوند ۲۴ الی ۴۸ ساعت است.
برای این که از خشک شدن بیش از حد میوه جلوگیری کنید، بهتر است هر ۴ ساعت یک بار به آنها سر زده و برشها را زیر و رو کنید.
علل خشک کردن طالبی و فواید این چیپس میوه
خشک کردن طالبی فواید بسیاری داشته و همین امر باعث میشود افراد از طعم لذت بخش این میوه در فصول مختلف بهره ببرند. حالا در این قسمت فواید این چیپس میوه را برای سلامتی بیان میکنیم.
- محافظت از کلیهها
- کاهش وزن و رسیدن به اندام ایدهآل
- تقویت کردن بینایی
- هضم بهتر غذا
- ممانعت از ابتلا به سرطان
- کاهش فشار خون
- جلوگیری از پیری زودرس
- بالا بردن سلامت قلب
- افزایش مقاومت و استحکام استخوانها
کلام آخر
همان طور که ملاحظه کردید ما در این مقاله به نحوه خشک کردن طالبی و فواید این میوه خشک اشاره کردیم. در حال حاضر برای راحتی هرچه بیشتر افراد، کارخانههای مختلفی در زمینه تولید میوه خشک تاسیس شده اند. برای آگاهی از قیمت شیرینگ پک انواع میوه خشک شما میتوانید به قسمت فروشگاه در سایت ما در ایرانو صنعت مراجعه کرده و در صورت نیاز دستگاه مورد نظرتان را سفارش دهید.