بررسی راه اندازی خط تولید خیارشور

راه اندازی خط تولید خیارشور، بستگی به مواردی از جمله نوع بهره برداری و نحوه بسته بندی که در بر گیرنده قسمت آماده سازی، تولید، بسته بندی و تاسیسات است. به طور کلی خیارشور را دو صورت پاستوریزه و تخمیری تولید و آماده مصرف می نمایند. خیارشور پاستوریزه در کارخارخانه های مواد غذایی به شکل صنعتی تولید می شود و در نهایت پاستوریزه می گردد. خیارشور تخمیری به طور معمول در کارگاه های سنتی یا در منازل آماده می شود. در ادامه مطلب به صورت خلاصه و مفید، درباره خط تولید خیارشور خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
تجهیزات صنعتی خط تولید خیارشور
1. نوار لکه گیری و بازدید
2. وان شستشو ( بع شکل یک مرحله ای با آبگیر یا سه مرحله ای )
3. دستگاه سورتینگ خیار
4. سوراخ کن (سمبه زن) خیارهای بزرگ
5. دستگاه شستن و خشک کردن شیشه دهانه گشاد
6. دستگاه پرکن آب نمک و خیار
7. تونل اگزاست (دستگاه اگزاست)
8. تونل پاستور
9. شیرینگ لیبل
10. شیرینگ پک اتوماتیک (بسته بندی پایانی خیارشور)
این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.
نحوه چیدمان تجهیزات خط تولید خیارشور و بسته بندی شیشه ای
چگونگی چیدمان تجهیزات در تولید خیارشور و روند بسته بندی در شیشه طبق موارد بالا، به ترتیب گفته شد. در تولید خط تولید خیارشور، تلاش شده است تا چیدمان خط تولید برای استقرار تجهیزات تولید و آماده سازی به شکل خطی و مستقیم بنا شود و تا جایی که امکان دارد خط تولید به شکل اتوماسیون باشد.
دستگاه های سورتینگ دوار میله ای و پرکن های همزمان خیار و آب نمک در بسته بندی شیشه ای دهان گشاد، می توانند روند تولید را به شدت بالا ببرند و هزینه هایی که صرف کارگر می شوند را به صورت قابل توجهی کاهش دهند و باعث شوند تا خیارشور تولید شده با قیمت مناسب تری به بازار عرضه شود. استفاده از دستگاه ها و سیستم های نیمه اتوماتیک و غیر پیوسته در کارگاه های تولید و مکام هایی که تولید فصلی دارند ارزانتر و اقتصادی می باشد. دستگاه ها و ماشین آلات در خط تولید و بسته بندی خیارشور کاربرد دارند، قیمت آنها بستگی به روند تولید و انتخاب آن تجهیزات دارد. از این رو ارتباطی که بیم دستگاه های تولید و بسته بندی شیشه ای در خط تولید خیارشور وجود دارد شرح داده می شود تا انتخاب این تجهیزات آسانتر شود. در ادامه مطلب قصد داریم به توضیحات مختصری در مورد فرآیند تولید خیارشور به شکل صنعتی و کارخانه ای بپردازیم.
دستگاه های لازم برای خط تولید خیارشور
مرحله اول: شستشوی خیارشور اولین مرحله در خط تولید
در مرحله شستشو خیار در خط تولید خیارشور، خیارهایی که خریداری شده اند را از هر گونه آلودگی و کثیفی پاک می کنند و شستشو می دهند. این کار توسط روش غوطه ور کردن خیار در آب به آسانی صورت می پذیر.
مرحله دوم: درجه بندی دومین مرحله در خط تولید خیارشور
درجه بندی در خط تولید خیارشور از اهمیت بالایی برخوردار است. این کار را می توان با توجه به ملاک های زیر انجام داد: شکل و اندازه خیارها، بافت، عیوب ظاهری، مزه و عطر، رسیده و تازه بودن و همچنین رنگ آنها.
مرحله سوم: جداسازی خیارشورهای درجه بندی شده
بعد از اینکه مرحله شستشو و درجه بندی خیارها انجام شد، حال باید کار جداسازی خیارها را انجام داد. این کار به منظور جدا کردن قسمت های اضافه و خیارهایی که از لحاظ کیفیت مناسب برای این خط تولید نمی باشند صورت می گیرد.
مرحله چهارم: جداسازی انتهای خیار چهارمین مرحله از خط تولید خیارشور
بعد از اینکه مراحل قبل صورت پذیرفت، خیارهایی که از لحاظ تمیزی و کیفیت آماده شده اند را وارد دستگاهی برای دم گیری می کنیم تا انتهای خیار جداسازی شود. این کار را در خط تولید میتوان به صورت دسنی و توسط نیروی انسانی به راحتی انجام داد.
مرحله پنجم: شستشوی خیارها برای دومین بار
در این قسمت، برای بار دوم خیارها باید شتشو داده شوند. این کار توسط اسپری آب با فشار بسیار بالا صورت می گیرد.
مرحله ششم: قراردادن خیارها در شیشه، ششمین مرحله از روند خط تولید
در این مرحله از خط تولید خیارشور، باید خیارها درون شیشه های مخصوص بسته بندی قرار بگیرند. این روند میتواند هم به صورت دستی توسط نیروی انسانی صورت بگیرد، هم می توان توسط دستگاه هایی که تمام اتوماتیک هستند این کار را انجام داد.
مرحله هفتم: آماده کردن محلول خیارشور
محلول آب نمک، حاوی 7 الی 10% سرکه و 3 الی 4% نمک است. بعد از اینکه این محلول را آماده کردیم آن را به دیگ دوجداره وارد می کنیم و تا دمای 95 درجه سانتی گراد گرما می دهیم.
مرحله هشتم: قراردادن آب نمک درون محصول نهایی
در این مرحله از خط تولید خیارشور، بعد از اینکه محلول آب نمک را آماده کردند، آن را توسط دستگاه پرکن مایعات، وارد شیشه حاوی خیارشور می نمایند.
مرحله نهم: کار پاستوریزاسیون
برای اینکه خیار شورها ماندگاری بیشتری داشته باشند، باید آنها را به دستگاه پاستوریزاسیون وارد نماییم.
این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.
مرحله دهم: دستگاه درب بندی
دستگاه درب بندی از یک مخزن برخوردار است. در ابتدا، درب ها در این دستگاه ریخته می شوند و کم کم برای درب بندی مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه از هدهای چرخنده ای برخوردار است که با چرخیدم کار درب بندی را صورت می دهد.
مرحله یازدهم: دستگاه لیبل زن
در این بخش، شیشه ها به دستگاه وارد می شوند و بعد از اینکه با قسمت لیبل زنی برخورد کردند، شیشه چند درجه می چرخد و لیبل به آن می چسبد.
مرحله دوازدهم: بسته بندی شیرینگ
شیشه های خیارشور را به صورت چندتایی به دستگاه شیرینگ پک وارد می کنند. عملیات بسته بندی و شیرینگ کردن توسط نایلون مخصوص صورت می گیرد و بسته بندی نهایی انجام می شود. عملیات شیرینگ توسط دستگاه های شیرینگ پک اتوماتیک و نیمه اتوماتیک انجام می شود.
دستگاه سیل در خط تولید خیارشور
دستگاه سیل در خط تولید خیارشور، برای انجام کار سیل، درپوش یا روکش مخصوص برای ظروف خیارشور روی دهانه ظرف استفاده می شود. این کار موجب می شود تا بسته بندی ماندگاری بالاتری داشته باشد. دستگاه سیل از انواع مختلفی برخوردار است.
این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.
خلاصه ای از طرح توجیهی اقتصادی راه اندازی خط تولید خیارشور
موضوع طرح: تولید خیارشور
دستگاه صادر کننده مجوز: وزارت صنایع و معادن
ظرفیت اسمی تولید: 1000 تن در سال
نوع تولید: خیارشور
دوره بازگشت سرمایه: 3.5 سال
نرخ بازدهی سرمایه: 2/28%
این محتوا صرفا یک مقاله آموزشی میباشد.